martes, 16 de diciembre de 2008

HOUSE OF WARIS: Actor, dissenyador i... sikh

Foto: Kai Jünemann
Des del 2005 que va apareixent a mitjans especialitzats de mig món –excepte Espanya, és clar- i fins que no vaig llegir la Jalouse de desembre que no em vaig assabentar qui era exactament Waris Ahluwalia. Havia reparat en la seva poderosa imatge a les front-row de NY, perquè no és gaire habitual veure un sikh a les desfilades i també sabia que havia participat a les pel.lícules Life Aquatic i Viaje a Darjeeling del Wes Anderson però poca cosa més. Un bon exemple, doncs, que aquest no seria precisament el blog d’una fashionista, ja ho sé, però más vale tarde que nunca, no?
Després de llegir una entrevista a dejourmagazine el que més m’ha atret del Waris és la seva capacitat d’aprofitar les oportunitats que se li han presentat i la seva actitud davant la feina i la vida. I és que aquest indi d’origen i novaiorquès d’adopció va començar fent joieria per a ell mateix –concretament un poderós anell amb diamants incrustats, un dels seus signes d'identitat- i, passats uns pocs anys, amb la seva marca House of Waris s’ha anat especialitzant en una joieria delicada i molt treballada que recupera centenàries tècniques artesanals gràcies a col.laborar amb els millors mestres joiers de Roma i Rajastán –ell només dissenya-. Si a aquestes dues influències li sumem la seva vida a Nova York, doncs el resultat dóna una visió força personal de la joieria.
A l’esmentada entrevista, reconeixia que estava una mica cansat que els mitjans sempre es referissin a ell com a “dissenyador sikh” perquè, segons afirma, el seu treball no té res a veure amb la seva ètnia. I, tot i que no nego que no tingui part de raó, també penso que és normal que es digui perquè si parlem d’ell com un rara avis dins el món del luxe és, en part, per la seva ètnia, la qual li aporta una visió fora dels circuits convencionals i fa que sigui capaç de crear peces especials, pagades a preus molt elevats. Evidentment, com passa amb altres productes « de culte », aquí encara no es distribueixen les seves exclusives col.leccions –venudes a Colette, Bergdorf Goodman o Dover Street Market, entre d'altres-. Vosaltres creieu que algun dia arribaran? Sospirs!

No hay comentarios: